Uppdaterad: Dagordning och årsmöteshandlingar

Varmt välkommen till Majornas Samverkansförenings årsmöte den 15 juni kl 19.00.

På grund av rådande pandemi beslöts att skjuta på ordinarie årsmöte. Vi planerar nu att  genomföra detta möte på aktivitetshuset. Då vi följa gällande riktlinjer gällande social distans tillämpar vi detta år föranmälan på årsmötet. (Så vi vet att alla får plats på ett säkert sätt) Anmälan görs via email senast 8:e juni. Om det finns risk för att vi inte kommer kunna genomföra mötet säkert, kommer det genomföras online. Info om detta skickas till anmälda medlemmar innan mötet. 

Glöm inte att du, för att kunna rösta, behöver du vara medlem i Majornas Samverkansförening. Det blir du här.

För möteshandlingar och dagordning klicka här.

Vid frågor kontakta oss på info@majsamverkan.se

Kallelse till årsmöte

Kallelse till Majornas Samverkansförenings årsmöte online
16 april kl 19.00

På grund av att vi vill minska smittospridning av coronaviruset så gör vi 2020 års årsmöte online för våra medlemmar.
Om du vill delta, skicka senast 8 april mail till Maria Kaller, info@majsamverkan.se och skriv din mailadress.
Du kommer därefter få en inbjudan med länk till MSF årsmöte online.
Handlingar kommer finnas på MSFs hemsida senast 8 april.


Välkomna!
Styrelsen för Majornas samverkansförening

Inställt årsmöte 19 mars

Med hänsyn till rådande omständigheter har styrelsen för Majornas Samverkansförening valt att skjuta upp årsmötet som skulle ha ägt rum den 19 mars kl 18.00 på Mariaplan 1.

Håll utkik efter ny inbjudan till årsmötet här på hemsidan eller på vår Facebooksida ”Majornas Samverkansförening”.

Välkommen på kurs om Bokashi

Bokashi kompostering. Vad är Bokashi? Hur fungerar Bokashi kompostertering? Marika Annell visar och berättar. Majornas Samverkansförening startar i vår en jordfabrik där du kan lämna jäst Bokashi vid Aktivitetshuset och hämta färdig Bokashi jord. Kom på kursen så får du veta mer om hur det fungerar.

Tid: söndag 22 mars kl. 13.00- 14.30

Plats: Aktivitetshuset, Karl Johanstorget 1.

Ingen föranmälan krävs.

Stolar kommer placeras ut en meter från varandra för att minska risken för spridning av coronaviruset. Det kommer inte heller serveras något fika.

Varmt Välkommen!

FOLKKÖK TAR PAUS FROM MÅNDAG 16 MARS!

Folkkök är en mötesplats som både är gemytlig – men också väldigt väldigt trång! Styrelsen för Majornas samverkansförening har därför med anledning av pågående coronavirus beslutat att pausa Folkkök from 16 mars tom 13 april som en del i att försöka minska smittspridningen av viruset.

Vi vill på detta vis också värna våra viktiga ideella resurser och volontärer – utan dem inget Folkkök! 

Vi återkommer efter påsk med besked om Folkkök under resten av våren 2020. Vår förhoppning är dock att Folkkök drar igång den 20 april och fortsätter varje måndag till den 25 maj.

Ta hand om er och varandra!

Våren 2020 är snart här och så även Folkkök

Välkommen på Folkköksfika för volontärer 3/2-2020 kl.17.30-19.00

Nu är det dags för Folkkök att sparka igång igen, den 17:e februari. Men, innan dess vill vi fira en fantastisk Folkkökshöst och visa vår djupa tacksamhet och glädje över alla som var med som volontärer under hösten och gjorde Folkkök möjligt! Vi vill även passa på att bjuda in dig som vill vara volontär under våren.

Måndag den 3 februari, 17:30-19:00 bjuder MSF på fika (te/kaffe och mackor) och ett schysst häng. Vi tänkte att det vore trevligt att träffas och umgås en stund. Kvällen är för hösten hjältar men även för hjältar som vill hjälpa till under våren.

Anmälan senast den 31 e januari (så vi vet hur mycket fika som ska handlas). Anmäl dig till marika@majsamverkan.se

Hoppas vi ses!

Varma hälsningar
Marika Annell, MSF

Måndag den 17 februari drar Folkkök äntligen igång!

 

Folkkök är öppet mellan 18.00 – 19.30. Antalet platser och mat är begränsat så se till att komma i tid för att vara säker på att det finns mat och plats kvar. Först till kvarn gäller!

Vill du vara med som volontär så hittar du länk till anmälningsenkäten under Verksamheter och sedan vidare till Folkkök.

Varmt välkommen!!

Hösten 2019 är här och så även FOLKKÖK!

Välkommen på Folkköksfika för volontärer 30/9 kl. 17.30-19.00

Nu är det dags för Folkkök att sparka igång igen, den 7:e oktober. Men, innan dess vill vi fira en fantastisk Folkköksvår och visa vår djupa tacksamhet och glädje över alla som var med som volontärer under våren och gjorde  Folkkök möjligt! Vi vill även passa på att bjuda in dig som vill vara volontär under hösten.

Måndag den 30 september, 17:30-19:00 bjuder MSF på fika (te/kaffe och mackor) och ett schysst häng. Vi tänkte att det vore trevligt att träffas och umgås en stund. Kvällen är för vårens hjältar men även för hjältar som vill hjälpa till under hösten.

Anmälan senast den 27 e september (så vi vet hur mycket fika som ska handlas).
KLICKA HÄR

Hoppas vi ses!

Varma hälsningar
Marika Annell, MSF

MAJORNADAGEN!

Äntligen verkar det som att vi får ihop en Majornadag även i år! Spara en lucka i kalendern nästa helg den
7 September kl. 11:00-17:00.

Majornadagen är en dag där lokala föreningar, organisationer och företag får möjlighet att svara på frågor och hålla i aktiviteter för invånare i Majorna och Göteborg. Det kommer också finnas mycket kul för barn som karusell, popcorn, glass och hoppborgar och massor mer!

Ett kalas för att tillsammans festa ut sommarn och in hösten! 

Sommarverksamheterna 2019

Nu är sommaren officiellt över på Aktivitetshuset. Skolor har börjat och sista gruppen sommarpraktikanter mottog referensbrev och lön i fredags och det blev många kramar, applåder och några tårar till och med.

Tack för en fantastisk sommar! Vi har haft så roligt och precis som många utav barnen och ungdomarna under sommarverksamheterna så har även samordnaren fått nya vänner!

Ett särskilt tack till alla ni som gjorde detta möjligt:
Wallenstam, Sandarnas BK, Bra Säkerhet, Mariaträffen, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Robert Dicksons Stiftelsen, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Hyresgästföreningen Västra Göteborg, Robert Dicksons Stiftelse, Wallenstam, Skandia ideer för livet, Länsförsäkringar, Göteborgs Stad SDN  Majorna/Linné, Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs Minne, Svenska kyrkan Carl Johans församling, IOGT-NTO:S Junior förbund JUNIS, ICA Effkå Majorna, Capoeira CVUM, Danzlagret, FaR-teamet Göteborg väster, Kättilsröds 4H, La Bamba Frisbee, Alingsås Improvisationsteater, Agape, Alexander Lidholm och Nezik Keshto.
En applåd till er! 

Här kommer massor av bilder ifrån sommaren 2019: