Aktivitetshuset

Aktivitetshuset

Aktivitetshuset är hjärtat i Majornas Samverkansförening. Det finns på Karl Johans torg, bredvid Karl Johansskolan. Vi hyr huset av Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad och får stöd av Social Resursnämnd för lokalhyran.

Aktivitetshusets historia
Huset uppfördes på 60-talet och har använts som kommunal fritidsgård. I början av 2000-talet lades fritidsgården ner och huset stod tomt. Ett antal föreningar bildade 2005 Majornas Samverkansförening för att kunna hyra huset och fylla det med verksamheter. Idag erbjuder vi en mötesplats för våra medlemsföreningar, att ha möten och aktiviteter. I huset finns även en Rockskola som bedrivs av Hyresgästföreningen Västra Göteborg och NBV, samt en hiphopskola i NBV:s regi. Det finns även replokaler att hyra.

Dessutom bedrivs mängder av olika projekt i huset.

Vägbeskrivning

Närmsta hållplats är Kaptensgatan, dit du tar dig med spårvagn 3 eller 9. Sedan går du uppför Styrmansgatan tills den tar slut, då kommer du se Aktivitetshuset.

Klicka här för att få vägbeskrivning. Har du GPS kan du lägga in Klareborgsgatan 10 eller Karl Johanstorget 1.

Hyra Aktivitetshuset
Privatpersoner och andra föreningar kan hyra Aktivitetshuset för alkohol- och drogfria arrangemang. Vi har ett kök med arbetsytor, ugn och diskmaskin. Det finns även bord och stolar att låna samt ljud- och bildutrustning. Du som hyr huset måste vara över 18 år eller ha målsmans underskrift, ha en gällande hemförsäkring samt betala 500 kr i deposition. Efter att du använt lokalen ska den städas och återställas i befintligt skick.

Kostnad för medlemmar

  • 100 kr/h om du hyr upp till 3 h.
  • Efter 3 h räknar vi som heldag, dvs 300 kr.

Kostnad för icke medlemmar

  • 300 kr/h om du hyr upp till 3 h.
  • Efter 3 h räknas det som heldag, dvs 900 kr