Aktivitetshuset

Aktivitetshuset är namnet på huset där Majornas Samverkansförening håller hus. Aktivitetshuset, som är beläget på Karl Johans torg är hjärtat i Majornas Samverkansförening. Här finns två hip hop studios, en replokal, ett storkök samt en större samlingslokal med café del och tillhörande mindre kök. Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.

Aktivitetshuset utifrån
Skärmavbild 2015-10-28 kl. 13.52.55

 

 


skylt

soffor

 

 

 

 

 

kök

från kök

 

  

 

 

storkök2     storkök

Aktivitetshusets historia

Huset uppfördes på 60-talet och har använts som kommunal fritidsgård. I början av 2000-talet lades fritidsgården ner och huset stod tomt. Ett antal föreningar bildade 2005 Majornas Samverkansförening för att kunna hyra huset och fylla det med verksamheter. Idag erbjuder vi en mötesplats för våra medlemsföreningar, att ha möten och aktiviteter. I huset huserar Popkollo, tillsammans med en Rockskola som bedrivs av Hyresgästföreningen Västra Göteborg och NBV, samt en hiphopskola i NBV:s regi. Det finns även replokaler att hyra. För frågor kring HipHop studion eller replokalen/popskolan kontakta Enver eller Elin under Kontakt

Dessutom bedrivs olika projekt i huset.

Hitta hit
Närmsta hållplats är Kaptensgatan, dit du tar dig med spårvagn 3 eller 9. Sedan går du uppför Styrmansgatan tills den tar slut, då kommer du se Aktivitetshuset.

Klicka här för att få vägbeskrivning. Har du GPS kan du lägga in Klareborgsgatan 10 eller Karl Johanstorget 1.

2 responses to “Aktivitetshuset

  1. Tjena! Jag spelar i Demise Of An Era och vi är ett metalband ifrån Göteborg. Vi undrar ifall man kan arrangera en spelning hos er, och hur man ska gå tillväga isåfall. Det är tre andra band som vi kommer spela tillsammans med, och detta kommer äga rum den 17:e April.

    Tacksam för svar!
    MVH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *