FOLKKÖK

är ett projekt som Majornas Samverkansförening (MSF) driver tillsammans med NBV och med stöd av Hyresgästföreningen, Familjebostäder, Carl Johans pastorat, Bostadsbolaget, Balder, Willys Hemma Amiralitetsgatan, Koopmansgatans bageri och MatRätt. Tillsammans vill vi minska vårt gemensamma matsvinn, utforma nya mötesplatser och detta på bästa möjliga tillvägagångssätt.

Vi tar vara på matsvinn från lokala matbutiker. Det är i Aktivitetshusets kök vår kock, folkköksvärd och engagerade och lustfyllda – eller varför inte – nyfikna deltagare tillsammans skapar en svinnbuffé som sedan går att avnjuta för en billig peng. Antalet platser och mat är begränsat så se till att komma i tid för att vara säker på att det finns mat och plats kvar.
Först till kvarn gäller!

Folkkök är alltså:

  • ett gemenskapsprojekt
  • en mötesplats och
  • ett bidrag till att minska vårt svinn.

Deltagaren/Volontären kan vara någon som vill lära sig något nytt inom matlagning, träffa nya människor, öva på svenska eller få hänga runt med trevliga medmänniskor i ett lärande och kreativt sammanhang . Folkkök riktar sig inte till en specifik målgrupp utan vårt mål är att nå ut högt och brett, till alla åldrar. Framförallt dem som har en mindre plånbok.

Projektet Folkkök är helt beroende av våra bidragsgivare. De 40 kr du betalar för maten täcker givetvis inte omkostnaderna  inventarier, basvaror anställda etc.  – trots volontärernas engagemang och att vi förädlar och serverar matsvinn (lokalkostnader ej inräknade).