Majornadagen

Majornadagen 2019

– Vilken dag! Med strålande solsken, mot alla odds.

I år halkade planeringen inför Majornadagen efter en aning men trots detta blev det en ovanligt härlig dag med mycket folk och många glada föreningar och organisationer som medverkade.

Kön ringlade i år till de båda hoppborgarna och liksom sist så fick  schackvirituoserna även i år möjlighet att briljera vid poolkanten, popcornmaskinen var lika poppis i år och i de olika stånden bjöds det på kaffe och våfflor, ansiktsmålning, sällskapslekar, honungs försäljning från lokala biodlare, piroger, foodtruck från AGAPE, falafel försäljning, pyssel, chans att träffa polisen och snacka med Stadsdelsnämnden och politiker. Majornaborna stod som vanligt för loppis.

På scenen uppträdde Gothenburg United Stompers och Clara Alm, NBV bjöd på underhållning från deras verksamhet i aktivitetshuset också, det blev en härlig mix av hiphop och RnB med Pekka, Ankar, Ann-Sofie, Samed, Viggo och Prince D. Aktivitetshusets egna tangolärare stod även för en elegant uppvisning.

Slutligen vill vi också tacka alla fantastiska föreningar och besökare för att ni gjorde dagen till den fantastiska dag det faktiskt blev. Den var mycket uppskattad, för såväl besökare som medverkande. Särskilt tack till MSF-volontärerna: Maryan, Therese, Alison, Liv, Jashan, Ilana, Nora och Aria under arbetsledning av Marcus Björk!

Medverkande föreningar och organisationer i år var:
Palles gatukök, Agapes foodtruck, Waldos chilenska piroger, Majornas Bi-kooperativ, Polisen, Sdf Majorna-Linné, Mariaträffen, Maskrosbarn, Attention Göteborg, Kyrkorna i Majorna/Masthugget, Hyresgästföreningen, Ekologisk stadsdel Majorna, Hiphopkollektivet/ NBV, Junis, 
Leksaksbiblioteket, Majornas Samverkansförening, Majornas Schacksällskap, Miljöpartiet de gröna i Göteborg, Vänsterpartiet Majorna, Moderaterna, Tidskriften revolution, Studenternas insamling till Amazonas Samt Wakuna som sålde smycken från Sydamerika.

Stort tack till:
Hyresgästföreningen, Familjebostäder, Social resursförvaltning IOP, NBV Väst och Göteborgs stads kretslopp och vatten som med er finansiering och tjänster hjälpte till att möjliggöra Majornadagen 2019!

 

Majornadagen 2019 – Lördagen 7/9

Föreningar eller företag, se hit! 
Du kan nu anmäla dig om du vill vara med att delta på Majornadagen i år genom vår enkät.
Till anmälan

 

 

Majornadagen 2018 

– vilken festivaldag!

I år testade vi ett nytt djärvt grepp och flyttade Majornadagen till Plaskis/ Älvsborgsplan, i samarbetade med Sommarens sista dagar. Mer festivalyta med plats för mer aktiviteter, och mer flöde av besökare. Därtill i  ett flöde av sensommarsol, då vädrets makter var med oss!

Kön ringlade till den mekaniska tjuren, schackvirituoser i alla åldrar tog sig ett parti vid poolkanten, popcornmaskinen gick varm och hoppborgen myllrade av leklusta. I de olika stånden bjöds det på kaffe, ansiktsmålning, sällskapslekar, skattjakt på majorer, pyssel, försäljning av lokal honung, kompostkunskap och falafelförsäljning, pyssel med polisen, rakubränning, en mobilt äppelmusteri på cykelvagn och majornabor hade loppis. 

På scenen uppträdde Kulturföreningen Villa Vulkan Kulturstationen, Emma Hernandez, HiphopKollektivet/NBV och Marigold spelade jazz. Och Vintagerundan gjorde en stilig entré in i Majornadagen på sina cyklar, icke att förglömma!

Tack alla fantastiska föreningar och besökare för att ni gjorde dagen till det mysiga och familjära evenemang som Majornadagen ska vara. Det var  var en uppskattad dag, för såväl besökare som medverkande. Särskilt tack till MSF-volontärerna: Shamsi, Yalda, Olle, Jennifer, Diaa, Thea, Saba och Lucas under arbetsledning av Greta Faxberg! 

Tack vare ett engagemang och bra samarbete från Kretslopp & Vatten och Familjebostäder lyckades vi sopsortera så väl under dagen att den container MSF hyrt in (för säkerhets skull) gick tom tillbaka. Få utomhusfestivaler med några tusen besökare kan skryta med den bedriften! 

Medverkande föreningar och organisationer i år var:
Ekologisk stadsdel Majorna, Hyresgästföreningen, Hiphopkollektivet/ NBV, Junis, Kackel och klös – Rakubränning, Kompostbutiken, Kulturföreningen Villa Vulkan Kulturstationen, Kyrkorna i Majorna/Masthugget, Leksaksbiblioteket, Lindens Trädgårdar AB, Majornas Bi-kooperativ, Majornas Samverkansförening, Majornas Schacksällskap, Mariaträffen, Miljöpartiet de gröna i Göteborg, NBV Väst, Palles gatukök, Polisen, Sdf Majorna-Linné, Sommarens sista dagar samt Vänsterpartiet Majorna. 

Stort tack till:
Hyresgästföreningen, Familjebostäder, Wallenstam, SDN Majorna/Linné, Social resursförvaltning IOP,  Miljöpartiet och NBV Väst som – med er finansiering – hjälpte till att möjliggöra Majornadagen 2018!

 Välkommen till Majornas egen musik- och föreningsfestival:

MAJORNADAGEN +
SOMMARENS SISTA DAGAR
* Lörd. 1/9 *

I år tar vi ett nytt grepp: Vi flyttar till Mariaplan, vid Plaskis och kör en tvådagarsfestival ihop med “Sommarens sista dagar”. Det finns en scen på plats som fylls med uppträdanden, musik och uppvisningar. Efter att föreningarna plockat undan sina aktiviteter laddar scenen om och musiken drar igång igen vid kl 20 och kör ända fram till 22! 
Som vanligt bjuder vi på god mat, livemusik, utställningar med mera.
Vi satsar på mer musik, större räckvidd och fler besökare!

::: VID PLASKIS, KL 11-16 :::

Kom och pyssla med polisen och SDF Majorna-Linné, testa hinderbanan, ta ett parti schack, lyssna på musik, prata med politiker, testa Taekwondo, rid mekanisk tjur, ät gott, lär dig mer om kompostering och Majorer – Majornas lokala valuta – och mycket mer…

~På scenen: 
Hiphop-kollektivet * Taekwondo * Marigold Jazz * Barnkör och mer därtill…

~Loppis:
Även i år bjuder vi in dig som boende i närområdet att delta i Majornadagens Loppis. Det kommer finnas angivna platser för loppisbord.  Du  tar med eget bord och ansvarar själv för fram och bortplock av dina grejer.
Varmt välkommen!

::: KONSERTER VID MARIAPLAN KL 16-20 :::

Anders enda barnet * Surrender Dorothy * Zondede * Love on drugs

::: PLASKIS EXTRAVAGANZA KL 20-22 :::

Anna vass * Powell Lumor * Ayo Bless * Leif Strandh / El Rey Shangó Superior * Aurelia Dey

OBS! Sommarens sista dagar tjuvstartar redan fredag (31/8)
För program och scener se: www.facebook.com/sommarenssistadagar

Om Majornadagen  

Majornadagen är en föreningsfestival som arrangeras av Majornas Samverkansförening, ihop med stadsdelens föreningsliv, bostadsbolag, hyresgästföreningen m.fl. Majornadagen arrangeras varje år i september. En dag då lokala föreningarna och organisationerna i stadsdelen får glänsa: Föreningslivet och hyresvärdar som medverkar med roliga prova-på verksamheter för barn, unga musiker på scenen och mycket mer. På senare år har de lokala ekologiska handlarna haft en naturlig plats, liksom den uppskattade loppisen. 

Anmälan

Sista anmälningsdagen var den 24 augusti. 8Välkommen att delta med er förening nästa år!
OBS! Du behöver inte anmäla dig för att delta på loppisen.
Däremot är det bra att anmäla sig till vårat nyhetsbrev så du enkelt kan ta del av informationen vi skickar ut om Majornadagen. Loppisen hålls samma dag och tid som föreningarna deltar -den 1/9 kl 11-16. Leta upp MSF-tältet på morgonen och ta reda på vart det är ok att ställa sitt bord under dagen 🙂

Majornadagen 2018 sker i samarbete med Hyresgästföreningen, NBV Väst och Sommarens sista dagar.
Med stöd av Wallenstam, Familjebostäder, SDF Majorna-Linné/Göteborgs Stad, Miljöpartiet och Hyresgästföreningen.

Majornadagen 2016

Majornadagen2016
Majornadagen en uppskattad och återkommande festivaldag i stadsdelen där föreningar får chans att visa upp sin verksamhet i september. Dagen bjuder på uppvisningar, scenframträdanden, god mat, livemusik, prova-på-aktiviteter, utställningar och fotbollscuper. En folkfest vi skapar tillsammans! Se mer om Majornadagen på www.facebook.com/majornadagen

På Majornadagen 2016 deltar följande
Viärhäridag

Scenschema

MAJORNADAGEN 2016. 10 september kl.11-15 på Karl Johans torg!
TEMA EKOLOGI

Ekologisk stadsdel är med för att tillsammans med föreningslivet ta ett litet steg mot en mer ekologisk och hållbar stadsdel! Det betyder att vi lägger lite extra krut på ex loppis, vi kommer ha tipspromenad på temat, ev ha någon workshop i redesign, cykelverkstad m.m.

Forum på nätet
Följ oss på www.facebook.com/majornadagen och på www.majsamverkan.se/majornadagen
Glöm inte att “lika” och dela på era föreningssidor redan nu!

MAJORNADAGEN 2015
Den 12/9 var det så dags, solen lyste och grusplanen hann precis torka upp efter veckans regn. Scenvagnen rullade in sist av alla vilket gav en något hektisk start på dagen. Men efter första turbulensen så flöt dagen på precis som den brukar.

Först upp på scenen var trollkarlen Martin som hänförde både stora som små. Sen avlöste scenframträdandena varandra i rask takt. Frälsningsarméns kör, Pennyfront, A Bunda, Oh no Wolves, Yasmin, Karate Kai med flera intog scenen med engagemang!

Ute på grusplanen var det full rulle med prova på aktiviteter, fotbollscup, pärlande, skattjakt, hoppborg m.m. Tack alla fantastiska föreningar och besökare som gjorde dagen till det mysiga och familjära event det ska vara!

Stort tack också till Hyresgästföreningen, Familjebostäder, Wallenstam, Bostadsbolaget, Robert Dicksons stiftelse, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, K-peng, Miljöpartiet och Majornas Boxningsklubb som hjälpte till att finansiera 2015 års Majornadag!

affisch2015-klar

Detta hände på Majornadagen 2015

martinFörutom alla härliga föreningar så hände bland annat följande 2015:

1. Trollkarlen Martin hänförde både stora som små med sina konster
3. Familjebostäder bidrog med hoppborg och fotografering
4. Govinda serverar mumsig vegatarisk mat.
Ett flertal föreningar bidrog med nya och roliga prova-på-aktiviteter runt om på Karl Johans Torg: Cirkus, boxning, fotboll, dans, skattjakt, plantering mm.
Konferencier: Fortesa Hoti skådespelare.

Arrangör: Majornas Samverkanförening
Huvudfinansiärer: Hyresgästföreningen, Familjebostäder, SDF Majorna-Linné och Nykterhetrörelsens Bildningsverksamhet NBV.
Andra medfinansiärer: Wallenstam, Bostadsbolaget, Robert Docksons stiftelse,  Kulturpeng, Miljöpartiet och Majornas Boxningsklubb.

ETT VARMT TACK TILL ALLA MEDFINANSIÄRER!
Utan er blir det ingen Majornadagen. Tack!

Medverkande FÖRENINGAR och ORGANISATIONER 2015:
Majornas Samverkanförening
Familjebostäder
Hyresgästföreningen
SDF Majorna-Linné
UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund
Majornas boxningsklubb
Djurens rätt
Haga Teakwondo
FRG och Cevilförsvarsförbundet
Majornas Bibliotek
IK Nord
KFUM Repris
Polisen
Mötesplatsen Simone
Göteborgs räddningsmission
Majornas Historiska Studiecirkel
Azalea fotbollsklubb
Nattvandrarna
NTF Väst: Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande
SS Manhem SSM & Majornas Schacksällskap
Frivilligcentralen Chapman
Frälsningsarméns Familjecenter i Majorna
Sambaskolan ABUNDA
IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis
Göteborgs Bilkoop/GBK
Haga Taekwondo
Majorna volleybollklubb mvbk
Majornas Bikooperativ
Kungsladugård Bigård
NBV: Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet
Stadsvargen
Svenska kyrkan: Masthuggets och Carl Johans församling
Majornas Missionskyrka
Mamas Retro
Miljöpartiets lokalgrupp Majorna-Linné
Kommunistiska Partiet Majorna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *