Folkkök

 

FOLKKÖK är ett projekt som Majornas Samverkansförening (MSF) utformat tillsammans med Resurs Restaurangen (RR) och Hyresgästföreningen. Vi vill tillsammans minska vårat gemensamma matsvinn och detta gör på bästa möjliga tillvägagångssätt. Vi tar vara på matsvinn från en lokal matbutik, matsvinnet hämtas upp med hjälp av en el lastcykel av en kock från RR som gör ett urval av vad som kan tas om hand. Sedan tas matsvinnet till köket hos oss på Majornas Samverkansförening. Det är i köket samarbetet mellan kocken och engagerade och lustfyllda eller varför inte nyfikna deltagare tillsammans skapar en svinn buffé som varje måndag går att avnjuta för en billig peng. Syftet är som tidigare nämnt att minska vårt svinn samt att äta mera närproducerat. Den som hjälper kocken med maten kan vara någon som vill lära sig något nytt om matlagning, träffa nya människor, öva på svenska eller varför inte något annat språk? Som t.ex. spanska, arabiska. Folkköket riktar sig inte till en specifik målgrupp utan vårt mål är att nu ut till alla och framförallt dem som har en mindre plånbok.

Så om du är nyfiken på att delta i matlagningsprocessen, kontakta mig på MSF så ser vi till att lösa att just du blir en del av vårat växande folkkök!

 

ÅTERIGEN är NI välkomna till folkkök!

Höstens folkkök har redan smygstartat men nu kör vi ordinarie tid och dag som går av stapeln måndagen den 11 september. Glöm inte att anmäla er om ni vill lära er laga mat, träffa nya människor eller om ni är i behov av att öva på svenska eller vet någon som är i behov så är detta det perfekta tillfället att öva TILLSAMMANS med oss på FOLKKÖK!

Anmälan görs till

info@majsamverkan.se eller tfn: 0728764453
Varmt välkomna

 

Folkkök- höst - ljusare 1

 

 

 

 

 

Folkkök är ett samarbete mellan Ekologisk stadsdel 2.0, Majornas Samverkansförening samt ResursRestaurangen. Tillsammans tar vi vara på och minska matsvinnet genom svinnpartner runt om i Majorna.
Välkomna hit och träffa grannen, tjöta och käka god mat för en billig peng!!

Folkköket är för ALLA – För den som gillar att laga mat, för alla som är hungriga, för de som är nyfikna eller för de som bara vill hänga och träffa andra. Varje måndag klockan 17:30 – 19:00. Vuxen 50 kr. Barn upp till 12 år 10 kr.
Vi har gör alltid vegetarisk (ofta vegansk) mat. Det ingår alltid kaffe och te på maten.

Vill du vara med och hjälpa till? Vi letar alltid efter personer som kan hjälpa vår folkköks kock på plats med allt från matlagning, preppning, stå i kassan till städ och tjöta med gäster. Det finns två pass där du kan komma hit och hjälpa till och lära dig om hur en lagar god mat av matsvinn. Kl 15-17:30 samt kl 17:30-20:00. Genom att DU deltar på folkkök är du med och skapar goa mötesplatser i Majorna där vi tillsammans värnar om vårt lokalsamhälle samtidigt som vi minskar matsvinnet.
Klicka här och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss 🙂

Fyll i dig i formuläret nedan så kontaktar vi dig! Självklart får du gratis mat när du hjälper till.

 

Vet du redan nu ett datum som passar er?  Har du frågor eller vill veta mer? Maila till info@majsamverkan.se eller smsa 0728764453