FOLKKÖK

är ett projekt som Majornas Samverkansförening (MSF) utformat tillsammans med Resurs Restaurangen (RR), Ekologisk stadsdel 2.0, NBV och Hyresgästföreningen. Tillsammans vill vi minska vårt gemensamma matsvinn, utforma nya mötesplatser och detta på bästa möjliga tillvägagångssätt.

Vi tar vara på matsvinn från lokala matbutiker, som levereras med budcykel till  köket hos oss på Majornas Samverkansförening. Det är i köket samarbetet mellan kocken från RR, MSF och engagerade och lustfyllda – eller varför inte – nyfikna deltagare tillsammans skapar en svinnbuffé som sedan går att avnjuta för en billig peng. Antalet platser och mat är begränsat så se till att komma i tid för att vara säker på att det finns mat och plats kvar.
Först till kvarn gäller!

Folkkök är alltså:

  • ett gemenskapsprojekt
  • en mötesplats och
  • ett bidrag till att minska vårt svinn.

Deltagaren/Volontären kan vara någon som vill lära sig något nytt inom matlagning, träffa nya människor, öva på svenska eller få hänga runt med trevliga medmänniskor i ett lärande och kreativt sammanhang . Folkkök riktar sig inte till en specifik målgrupp utan vårt mål är att nå ut högt och brett, till alla åldrar. Framförallt dem som har en mindre plånbok.

Projektet Folkkök är helt beroende av våra bidragsgivare. De 40 kr du betalar för buffén täcker givetvis inte omkostnaderna för de anställda, inventarier, basvaror etc. Skulle du betala vad det egentligen kostar så är det drygt 180 kr/portion – trots volontärernas engagemang och att vi förädlar och serverar matsvinn (lokalkostnader ej inräknade).

HöstENS Folkkök MÅNDAGAR @18:00

Kom och ät tillsammans med oss!
Höstens Folkkök sparkar igång igen den 7 Oktober och fortsätter sedan var måndag, utom höstlovet, fram till 9 December.

Maten serveras @18:00-19:30.
Det kostar 40 kr för vuxna och 10 kr för barn. (Priset är givetvis prutbart för dig vars plånbok är för tunn för detta).

Vill du vara med som volontär?

Anmälningsformulär
Vårens säsong är snart slut och vi har nu öppnat anmälan för hösten!
Klicka här och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Tider att delta i matlagningen som volontär:

  • Pass 1  15:00-18:00
  • Pass 2 17:30- 20:30

VÄLKOMMEN!

Kontakt

Marika Annell                                                                                                   folkkok@majsamverkan.se
eller tfn 0700-915 411
Aktivtetshuset/MSF, Karl Johanstorget 1, 414 61 Göteborg.

Folkkök Hösten 2019 möjliggörs med stöd av NBV Väst, SDF Majorna-Linné/Göteborgs Stad, Hyresgästföreningen Väst,
Carl Johans pastorat, Wallenstam samt Familjebostäder.