FOLKKÖK

FOLKKÖK

är ett projekt som Majornas Samverkansförening (MSF) utformat tillsammans med Resurs Restaurangen (RR), Ekologisk stadsdel 2.0, NBV och Hyresgästföreningen. Tillsammans vill vi minska vårt gemensamma matsvinn, utforma nya mötesplatser och detta på bästa möjliga tillvägagångssätt.

Vi tar vara på matsvinn från lokala matbutiker, som levereras med budcykel till  köket hos oss på Majornas Samverkansförening. Det är i köket samarbetet mellan kocken från RR, MSF och engagerade och lustfyllda – eller varför inte – nyfikna deltagare tillsammans skapar en svinnbuffé som sedan går att avnjuta för en billig peng.

Folkkök är alltså:

  • ett gemenskapsprojekt
  • en mötesplats och
  • ett bidrag till att minska vårt svinn.

Deltagaren/Volontären kan vara någon som vill lära sig något nytt inom matlagning, träffa nya människor, öva på svenska eller få hänga runt med trevliga medmänniskor i ett lärande och kreativt sammanhang . Folkkök riktar sig inte till en specifik målgrupp utan vårt mål är att nå ut högt och brett, till alla åldrar. Framförallt dem som har en mindre plånbok.

Projektet Folkkök är helt beroende av våra bidragsgivare. De 40 kr du betalar för buffén täcker givetvis inte omkostnaderna för de anställda, inventarier, basvaror etc. Skulle du betala vad det egentligen kostar så är det drygt 180 kr/portion – trots volontärernas engagemang och att vi förädlar och serverar matsvinn (lokalkostnader ej inräknade).

VÅRENS Folkkök MÅNDAGAR @18:00

Kom och ät tillsammans med oss!
Vårens Folkkök sparkade igång igen den 28 januari och fortsätter sedan var måndag, utom påsklovet, april månad ut. Får vi in mer bidrag så kör vi till slutet av maj.

Maten serveras @18:00-19:30.
Det kostar 40 kr för vuxna och 10 kr för barn. (Priset är givetvis prutbart för dig vars plånbok är för tunn för detta).

Livs levande kultur på scenen
I samarbete med Kultur 4ür Alle och NBV bjuder vi under våren även på livs levande kultur under måndagskvällarna. Än så länge med fokus på ungdomar, men vi gillar inte begränsningar, så:
känner du dig sugen på att bli en del av det lokala kulturlivet – hör gärna av dig!  info@kultur4alle.se
För mer info om Kultur 4ür Alle se: www.kultur4alle.se 

Vill du vara med som volontär?

Anmälningsformulär
Vårens säsong är snart slut och vi har nu öppnat anmälan för hösten!
Klicka här och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Tider att delta i matlagningen som volontär:

  • Pass 1  15:00-18:00
  • Pass 2 17 :30- 20:30

VÄLKOMMEN!

Kontakt

Julia Lidholm Ström                                                                                                      folkkok@majsamverkan.se
eller tfn 0722 98 67 42
Aktivtetshuset/MSF, Karl Johanstorget 1, 414 61 Göteborg.

Folkkök våren 2019 möjliggörs med stöd av NBV Väst, SDF Majorna-Linné/Göteborgs Stad, Hyresgästföreningen Västter samt
Carl Johans pastorat.