FOLKKÖK

FOLKKÖK

är ett projekt som Majornas Samverkansförening (MSF) utformat tillsammans med Resurs Restaurangen (RR), Ekologisk stadsdel 2.0, NBV och Hyresgästföreningen. Vi vill tillsammans minska vårat gemensamma matsvinn, utforma nya mötesplatser och detta på bästa möjliga tillvägagångssätt.

Vi tar vara på matsvinn från en lokal matbutik, matsvinnet hämtas upp med hjälp av en ellastcykel av en kock från RR. Sedan tas matsvinnet till köket hos oss på Majornas Samverkansförening. Det är i köket samarbetet mellan kocken och engagerade och lustfyllda – eller varför inte – nyfikna deltagare tillsammans skapar en svinnbuffé som, varje måndag, går att avnjuta för en billig peng.  Folkkök är alltså ett gemenskapsprojekt, en mötesplats och ett bidrag till att minska vårt svinn.

Den som hjälper kocken med maten kan vara någon som vill lära sig något nytt inom matlagning, träffa nya människor, öva på svenska eller få hänga runt med trevlig medmänniskor i ett lärande och kreativt sammanhang . Folkköket riktar sig inte till en specifik målgrupp utan vårt mål är att nå ut till alla, i alla åldrar, och framförallt dem som har en mindre plånbok.

Höstens Folkkök sker på måndagar:

Kom och ät tillsammans med oss! Maten serveras @18:00-19:30.
Det kostar 40 kr för vuxna och 10 kr för barn. (Priset är givetvis prutbart för dig vars plånbok är för tunn för detta).

Vill du vara med som volontär?

Anmälningsformulär
Klicka här och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss! Volontärslistan är fylld för hösten.
Välkommen att anmäla dig i vår!

Tider att delta i matlagningen som volontär:

  • Pass 1  15:00-18:00
  • Pass 2 17 :30- 20:30


Kontakt

Tora Ljusberg                                                                                                        folkkok@majsamverkan.se
eller tfn 0700-915 41
Aktivtetshuset/MSF, Karl Johanstorget 1, 414 61 Göteborg.

Folkkök hösten 2018 möjliggörs med stöd av NBV Väst, SDF Majorna-Linné/Göteborgs Stad, Hyresgästföreningen och Ekologisk Stadsdel 2.0.