Brobygget språkträffar

Schema Hösten 2016
OBS: Schemat kommer uppdateras kontinuerligt med nya träffar, håll koll på hemsida och facebook. Du kan också mejla brobygget@majsamverkan.se så får du uppdateringar via mejl!

24 oktober 14-16 – Hälsoteket Angered
Föreläsning och samtal kring hälsa och välmående.

11  November kl 9-11:30 – Gbg Stad konsumentservice
Lär dig allt om konsumentmakt och hur du blir en smartare konsument.

24 November kl. 9-11:30 – ResursRestaurangen
Resursrestaurangen informerar och inspirerar om matsvinn. Solveig och Martin från ResursRestaurangens förädlingsgrupp lär oss hur vi kan konservera frukt och grönt. Vi mjölksyrar tillsammans!

25 November kl. 9-11:30 – Älskade barn med Studiefrämjandet
Älskade Barn vill erbjuda en mötesplats för föräldrar med rötter i andra kulturer för att samtala, dela erfarenheter och få stöd kring frågor om föräldraskap. Vi heter Lovisa och Lailuma och på workshoppen kommer vi att prata om hur rollerna i en familj påverkas när en flyttar till ett nytt land.

28 November kl 13-16 – Gbg Stad konsumentservice
Lär dig allt om konsumentmakt och hur du blir en smartare konsument.

6 December kl 13-16 – Jordens Vänner
Jordens Vänner/Friends of the Earth Sweden är en organisation som arbetar för miljö och solidaritet. Under workshopen kommer vi att samtala om några av de klimatfrågor som  påverkar oss här och i andra länder. Vi pratar även om vår egen makt att kunna påverka.

8 December kl 13-16 – Gbg Stad konsumentservice
Lär dig allt om konsumentmakt och hur du blir en smartare konsument.


Höstterminen 2016
Sedan början av september har Majornas Samverkansförening fått tillskott i huset av Paul Wallner. Han kommer jobba med projektet Brobygget som fått stöd från Social resurs att fortsätta sina träffar under hösten.

Brobygget är ett språkprojekt som erbjuder träffar dit föreningar och organisationer kommer och berättar om sin verksamhet som utmynnar i samtal kring ämnet. Projektet görs i samarbete med SFI-Studium och ER-Majorna-Linnébor, som vill ta del av spännande föreläsningar och samtidigt, träffa nya människor och hjälpa andra att öva på språket.

Paul sitter just nu och jobbar med att få fatt på föreningar och organisationer som vill komma under hösten och berätta om sin verksamhet. Han jobbar också med att hitta fler som vill komma hit och hjälpa andra att öva på svenskan. Redan nu är hälsoteket Angered och samtal kring föräldraskap med studiefrämjandet inbokat under hösten. Fler träffar är på G!

Mer info kommer så fort datum och tider är satta. Håll utkik på hemsidan och facebook för mer information. Undrar ni något eller har egna tankar kring projektet så är ni välkomna att mejla eller ringa Paul
Mejl: Brobygget@majsamverkan.se
Tel: 031-121411 / 0700915411

Vårterminen 2016
Den 30 Maj hade Brobygget sin sommaravslutning på Café hängmattan med mingel, scenframträdanden och quiz. På morgonen var även Laila, Josefine och Goran från projektet på P4 morgon och pratade om projektet.
IMG_1298 IMG_1297

 

 

 

 

 

 

 

Vi tackar för detta året och startar nu planeringen för höstens upplägg. Mer info kommer längre fram. Fortsätt följa oss här och på facebook www.facebook.com/majornassamverkansforening

Har ni frågor kring våra träffar så är ni varmt välkomna att ringa eller skicka ett mejl till Stina. Stina@majsamverkan.se 0700915411

Schema VT-2016
1/3 kl 9-11:30: Sång och musik
22/3 kl 9-11:30 Sång & Musik med kultur 414
12/4 kl 9-11:30 Resursrestaurangen,
tema: Miljö och matsvinn
26/4 kl 9-11:30 Hyresgästföreningen,
tema: Bostäder och då
10/5 kl 9-11:30 Hälsoteket Angered,
tema: Hälsa
31/5 kvällstid: Avslutningsfest, mer info kommer

Vi vill skapa möten utanför skola och arbetsplats och visa på rikedomen i de föreningsliv och de organisationer som finns att tillgå. Målet är att skapa positiva upplevelser kring språk där vi hjälper varandra och där integrationen sker från båda håll.
För vem? Våra träffar är öppna för alla som vill öva på språket men även för dig som vill hjälpa till som medspråkare. Ingen föranmälan behövs men det finns ett begränsat antal platser. Vill du veta mer vad det innebär att vara medspråkare? Kontakta oss på info@majsamverkan.se

Historia
Våren 2015 inledde Majornas Samverkansförening ett samarbete med SFI-studium i Majorna där vi tillsammans anordnade ett par språkcafé-kvällar. Projektet är nu vidareutvecklat till språkworkshops och föreläsningar på anpassad Svenska.

Träffarna är öppna för allmänheten så långt platserna räcker, så kom och öva på Svenskan själv eller hjälp andra att öva med dig, samtidigt som du lär dig något kul!

Schema Höstterminen 2015. Tid: 9:00-11:30
29/9 Resursrestaurangen – Vi lär oss om matkultur och syrar grönsaker
6/10 Visans vänner. Elin- Louise Ahlberg och Hanne Juul kommer och håller skrivarverkstad i visor
20/10 Stadsodling. Hanna pratar om odling och hur stadsodling går till
10/11 – Hyresgästföreningen kommer hit
17/11 Studiefrämjandet. Elin Askman berättar om vad studiefrämjandet gör och berättar om projekt kring miljö

IMG_0710IMG_2326

 

Tema odling

 

 

 

 

Tema: mat