Nyhetsbrev Augusti

 

Skolstart, skejt, folkkök, sommaren är över för detta året!

Hejsan alla majsamverkare!

Sommaren är över och skolbarnen har åter tagit över skolgården utanför huset, med mycket spring i benen. Här på MSF har semestern inte kommit för alla i huset, men dem som har haft semester hälsar vi hjärtligt välkomna tillbaka. Sommaren har gått över förväntan. Aktiviteslägret som vi höll här på MSF var extremt populärt och lyckat bland årets deltagare, föräldrar samt bland ledarna. En lyckoträff helt enkelt. Vi ser fram emot flera läger där just era barn kan få möjligheten att prova på nya idrotter eller varför inte träffa nya vänner.

Just i detta ögonblick håller JUNIS ett tvådagarsläger här på Aktivitetshuset hos MSF i programmering som har lockat många deltagare, Junis är en av dem föreningarna som hyr in sig och erbjuder verksamheter för just ditt barn. Variationerna av saker som händer här i Aktivitetshuset är många och som ansvarig känns det extra härligt att olika former av verksamheter tar form och hålls vid liv tack genom våran plattform.

Förutom våra Aktivitesläger har även dem äldre ungdomarna intagit huset under två perioder under sommaren, där de har fått prova på trädgårdsarbete hos Bostadbolag, haft café försäljning på Mariaträffen, läger på Vättlefjäll samt besök av Vardagens Civilkurage samt FATTA. De två perioderna har varit späckade med massa härligt häng, nya gemenskaper och härliga ledare. Efter alla dessa härliga möten med nya barn och ungdomar är jag som verksamhetsansvarig inspirerad att ta tag i hösten och nya utmaningar.

Vi på Majornas Samverkansförening vill tacka alla som gjort dessa verksamheter möjliga i sommar för våra barn och ungdomar, utan all denna hjälp i form av sponsring och bidrag m.m. hade inte dessa deltagare fått en sommar som denna som vi har erbjudit dem. Så stort tack till alla finansiärer, utan er hade detta inte varit möjligt att rodda!

Under sommaren har vi fått in lite ny personal i huset i form av Deniz som kommer sköta städet, Marcello kommer till hösten att bidra med ett par extra händer som jour tillsammans med Jonas. Förutom dessa nya och gamla rävar har vi även anställt en ny sketcoach vid namn Laida som påbörjar sin roll som skejtcoach här på MSF från och med nästa vecka. Som ni förstår är vi taggade och förväntansfulla på hösten och allt det som komma ska.

Vårt populära Folkkök kommer självklart tillbaka, håll ut, snart går vi ut med ett datum när insparken blir av, men jag LOVAR ni kommer inte behöva vänta länge. Självklart är vi återigen i behov av just DIN hjälp som volontär under dessa måndagar, så tveka inte att höra av dig till oss på MSF.

Mariaträffen som vi på MSF även huserar över på vardagkvällar och helger, har haft fullt upp större delen av sommaren, flera föreningar vill ta del av våra lokaler. Vi växer så det knackar på alla håll och tillsammans har vi möjligheten att skapa ett nytt och härligt samarbete samt utvecklingsmöjligheter. Ett generationsarbete pågår för fullt på Mariaträffen och det börjar snart bli lika vanligt att se barn och ungdomar där som äldre. Vilket vi alla ser hjärtligt fram emot.

Håll koll via våra sociala medier samt här på ytterligare uppdateringar när vi nu sparkar igång hösten med start från och med nästa vecka!

Bli en del av oss

Vill du, styra upp något till hösten, dra igång en inspirationskväll eller varför inte ett projekt? Hyra  Aktivitetshuset eller Mariaträffen för aktiviteter i höst eller för en dag, tveka INTE att höra av dig till oss! Så löser vi det!

Glöm inte att följa oss på

facebook.se/aktivitetshuset & facebook.se/tjejskejt                                             Instagram.com/majsamverkan

Har du några andra frågor eller funderingar kring är ni varmt välkomna att höra av er!
Majornas Samverkansförening med personal och styrelse
Verksamhetsansvarig Emma Nordenberg
Info@majsamverkan.se 0700915411 *** 031-121411

 

 

 

Comments are closed.