Nyhetsbrev

Hej alla Majsamverkare!.
Våren är här och vi hoppas era föreningar dragit igång terminen med ny energi efter vintern! Kontoret på Majornas Samverkansförening är igång igen efter en längre semester med massa ny pepp. Föreningen har förutom allt jobb med våra verksamheter också haft årsmöte. Här tackade vi av Santiago efter flera års trogen tjänst och välkomnar Hans Zickerman från Svenska kyrkan som ny ordförande. Avtackningen skedde också med det glädjande beskedet om att föreningens IOP-avtal med stadsdelen förlängs fram till 2018. Detta ger oss möjligheten att fortsätta kunna skapa verksamhet, både tillsammans med er föreningar samt utifrån invånarna i Majorna-Linné.

Nytt för i år är att föreningen kommer utöka sina mötesplatser med att även hussera på Mariaträffen som ligger på hörnet vid plaskedammen . Förutom Aktivitetshuset så kan ni föreningar alltså låna/hyra in er på Mariaträffen numera. På dagtid så använder äldreomsorgen lokalen som öppen mötesplats medan vi använder lokalen mån-tor och  fre kl 17-21 samt lör-sön heldag. I våra lokaler kan ni ha allt från medlemsmöten, bokcirklar och filmkvällar till dans och ute aktivteter.

Kanske ni klurat på någon verksamhet som behöver lokal eller om ni behöver ett bollplank för att utveckla ett projekt? Vi finns till för er föreningar och invånarna i stadsdelen, var med och fyll Majorna-Linné med nya spännande verksamheter!

Händer i aktivitetshuset just nu
Förutom att huset används av Karl johans skolans fritids, till medlemsmöten och kalas så är också våra replokaler ständigt igång.  Vårt språkprojekt ”Brobygget” tuffar på med språkträffar och föreläsningar på både tisdagar och onsdagar. På kvällarna fylls huset av exempelvis Junis aktivitetsgrupp och teatergrupp. Vi håller också på med uppstarten av årets Tjejskejt som i år kommer utöka till att även köra i och runt plaskis. Förutom detta så jobbar vi med sommarverksamheten, vilket är praktik för 8:orna. Vi arbetar också med Aktivitets dagläger som kommer hållas i sommar för barn och unga och sommar öppet hus i Aktivitetshuset för barn. Missa heller inte att vi kommer ha ett första uppstartsmöte för Majornadagen den 26 maj. Mer info om detta kommer snart.

Vill din förening kanske hålla i någon aktivitet under våra sommarverksamheter? Mejla eller ring oss. Vi vill visa alla barn och unga i stadsdelen vilka fantastiska föreningar vi har här!

Har ni frågor eller funderingar kring oss, våra verksamheter eller kanske hur vi skulle kunna samverka? Kom förbi och träffa oss. Vår verksamhetsansvariga, Stina finns på plats mån-tor för dina frågor!

Hoppas vi hört !

Majornas Samverkansförening med personal och styrelse
Verksamhetsansvarig
Stina Lindgren
stina@majsamverkan.se 0700915411 *** 031-121411

Comments are closed.