FOLKODLING

VÄLKOMMEN TILL GRATIS ODLINGSKURSER PÅ AKTIVITETSHUSET, KARL JOHANSTORGET 1.

SÖNDAG 8 MARS KL. 11.00-12.30

Förkultivera. Marika Annell går teoretiskt och praktiskt igenom hur man förkultiverar. Alla deltagare får själva göra egna sådder med tomat, chili, sallat och persilja att ta med hem. Krukor, jord och fröer ingår i kursen.

Föranmälan krävs. Antal platser 22. Först till kvarn gäller.

Anmälan görs till marika@majsamverkan.se

SÖNDAG 22 MARS KL. 13.00- 14.30

Bokashi kompostering. Vad är Bokashi? Hur fungerar Bokashi kompostertering? Marika Annell visar och berättar. Majornas samverkansförening startar i vår en jordfabrik där du kan lämna jäst Bokashi vid Aktivitetshuset och hämta färdig Bokashi jord. Kom på kursen så får du veta mer om hur det fungerar (mer information om Bokashi och jordfabriken kan du läsa mer om längre ner på sidan)

Ingen föranmälan krävs.

SÖNDAG 19 APRIL KL. 13.00-14.30

Förkultivera. Marika Annell går teoretiskt och praktiskt igenom hur man förkultiverar. Alla deltagare får själva göra egna sådder med olika sorters grönkål, palmkål och basilika att ta med hem. Krukor, jord och fröer ingår i kursen.

Tanken är att utveckla och utöka stadsodling, genom att stödja/utbilda grupper och individer som vill komma igång och lära sig mer om odling. Den person som möjliggör denna tanke hos MSF är trädgårdsmästaren Marika Annell.


Marika Annell

Marika är utbildad trädgårdsmästare med flerårig erfarenhet av ekologisk odling. Under de senaste åren har Marika arbetet i projektet ”Majorna Ekologisk stadsdel 2.0” med att hålla i föredrag och studiecirklar för nybörjargrupper som vill starta odlingar i Majorna, eller grupper som odlat tidigare men behöver lite extra hjälp eller inspiration. ”Majorna Ekologisk stadsdel 2.0” avslutas under våren 2019. Men glädjande nog så HAR MSF tagit över stafettpinnen: Marika fortsätter därför att lära ut om odling till hugade odlingsentusiaster!

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • 

 

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •