Cross Over Music

Cross Over Music är ett socialt- och musikaliskt integrationsprojekt för unga musiker att utvecklas. Genom projektet Cross Over Music vill vi att unga musiker ska få en möjlighet att utvecklas genom att göra genreöverskridande musik: hiphop blandat med rock, pop, metal, brass, jazz, visa och punk.

I Januari 2012 intervjuade vi 30 ungdomar som sökt till projektet. 15 kom med. De representerar olika genres, olika instrument, olika stadsdelar, olika bakgrunder, olika sorters musikalisk skolning men det för dem samman är passionen för musiken. Nu väntar en vår av cross-over-ensemble, en sommar med spelningar och en höst fylld med branschkunskap: hur man kan försörja sig som musiker och göra sig ett namn. En praktisk höst där gruppen lär sig genom att göra: att spela in och trycka en CD, göra en musikvideo och lägga ut på youtube, lägga upp musiken på spotify och itunes, STIM:ma den och söka finansiering till en releasefest som de marknadsför. Gruppen kommer också få kunskap om hur man fakturerar och startar företag och har under hela projektets gång en personlig coach.

Projektet är nu avslutat, men titta gärna in på bloggen crossovergbg.blogspot.com eller titta på youtubeklipp från när projektet var igång. Du kan också se lite historik från projektet här.

Projektet ägs av Majornas Samverkansförening, studieförbundet NBV och KFUM Göteborg. Samarbetspartners är the Music College Angered och Utveckling Nordost/SDN Angered och Bergsjön.

Cross over music finansieras av Social Resursförvaltning/Göteborgs stad med stöd från Jane och Dan Olssons stiftelse, Idrotts- och föreningsförvaltningen samt SDN Majorna-Linné.

Kontakt: anna.bryntse@majsamverkan.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *