Sportlovet är inne på sin sista dag

Vilken VECKA, fylld med massa energi, skratt, glädje och nya vänner. Sportlovet och dess fantastiska deltagare och ledare har gjort veckan till oförglömlig. Dem senaste veckorna gått till förberedelser och planering och roddande av just detta FANTASTISKA läger.

Ledarna fick utbildning i HLR och första hjälpen samt normkritiskttänkande. Verktyg som varit användbara under veckan som gått. Stolt och tacksam för vad allt som erbjudits och våra fantastiska föreningar och verksamheter som deltagit under den gångna veckan. Utan alla dessa hade inte detta varit möjligt att kunna erbjuda våra deltagare denna vecka som är helt gratis. Vilket inte heller varit möjligt utan våra finansiärer Familjebostäder Göteborg, Wallenstam, Hyresgästföreningen, Carl Hiertas Stiftelse, NBV, Göteborgs Stad.

Vi har erbjudit allt från Ultimate frisbee med La bamba Frisbee, Yoga med Yogarummet i Majorna, FaR (fysisk aktivitet på recept), Mosaikfabriken och mellanmålsverkstan med en dietist från FaR.

MOSAIK

MOSAIK

 

 

 

 

 

 

 

FaR

MELLANMÅLSVERKSTAD MED FaR

GRILL OCH LEK UTFLYKT I SLOTTSKOGEN

 

Idag är den grand final med fest och massa skojigheter i huset. Vi vill med detta tacka för detta magiska sportlov, som ger flera barn möjligheten att träffas över skolor/stadsdelar och får ta del av en aktivvecka i form av massa olika aktiviteter.

Förutom detta, har Trygghetsvandrarna flyttat in i huset, dem utgår varje vandring från vårt fina hus och denna grupp föräldrar ser till att finnas därute för sina men också ALLA andras barn som kan vara i behov av vuxet stöd under kvällar och helger. GULDVÄRT är arbetet dessa själar utför.

Folkkök håller fart som vanligt och nu på Måndag kör vi precis som vanligt och öppnar dörrarna kl 17:30 -19. En nyhet är att vi nu tar hjälp av PLING som är ett cykel och transportföretag som transporterar vår mat från Hemköp Stigbergstorget till oss. LYCKA! Vill ni vara med och hålla Folkkök i LIV, kontakta oss på info@majsamverkan.se

En nyhet som MÅSTE NÄMNS är att Kultur 4ür Alle som vår ordförande Kalle Karlsson driver tar mer plats i huset och först ut är en öppen scen som går av stapeln lördagen den 17 MARS i vårt hus, hur magiskt kan inte detta bli? Några av dem fantastiska människorna som kommer stå på scen är stans snällaste hiphoppare Aran Wehby, Christine Hellqvist (som är Göteborgs svar på Patti Smith) tillsammans med Maja – Karin Fredrikson, samt fantastiska Ebba Lindqvist.

FÖRUTOM DESSA FENOMENALA MÄNNISKOR kommer poetduon Louise och Henke med majologiska ordvrickningar. Emellan dessa akter är scenen fri och öppen för ALLA som vill bjuda på allt från trolleri till poesi, finns inga begränsningar.
TID: Vi kickar igång kl 18 den 17 Mars
PLATS: Aktivitetshuset, Karl Johans Torget 1.
FRIVILLIG ENTRÉ
BARNVÄNLIGT

Jag som ansvarig i huset sitter nu inne på mina sista dagar och ärligt talat känns det lite vemodigt, men med denna vecka i ryggen är jag stolt och peppad på nya äventyr som väntar på mig efter den 1 Mars. Huset och alla dess aktiviteter flyter på som vanligt och MSF ser framemot ett 2018 med massa skojigheter.

Till dess får ni nöja er med dessa MAGISKA bilder från veckan som gått.

Massa värme från oss
på MSF och styrelsen

Comments are closed.