Jul och nyår intas med varma steg

 

Nu börjar det närma sig en stunds ledighet för många med massa härlig mat, sega dagar och tid för återhämtning och reflektion. Däremot har inte alla samma möjlighet, vilket är viktigt att tänka på, kan en själv göra en extra insats och erbjuda en hjälpande hand? Tillsammans blir allt lite bättre, mysigare och en dags gemenskap kan göra större skillnad än vad en själv inser.

Här på MSF, avrundar vi ett intensivt men givande år med massa härliga happenings. Både nya samt gamla. Oavsett så har vi märkt ett uppsving och en generationsöverskridande verksamhet börjar allt mer utvecklas. Lite smått och gott från året som gått 2017 var att Stina gick på mammaledighet, jag Emma tog över skeppet. Vilket har gått över förväntan. Vi kickstartade med en toppen avslutning av Folkkök med live musik, genom framträdande av popskolan och hiphop kollektivet. Därefter fyllde vi huset av barn och ungdomar i åldrarna 7 – 15 med allt från Aktivitetsläger till Sommarverksamheten, vilket var succé. För att avsluta sensommaren kickstartade vi Folkkök tillsammans med Sommarens Sista dagar, som höll två dagar med spelning hos oss i huset. Detta är en ny happening som vi ser framemot att fortsätta delta på dem kommande åren.

I september hölls våran årliga Majornadag där flertalet band uppträdde samt fick alla besökare möjligheten att besöka vårt underbara föreningsliv som var på plats denna dagen. Trots att dagen bjöd på alla dess väderlekar så var vi nöjda och ser framemot nästa år och få möjligheten att utveckla Majornadagen och bjuda på nya inslag.

Folkkök har vuxit i takt med intresse, mycket publicitet och lokalt intresse. Många nya samt gamla människor har hittat hit oavsett åldrar, vilket är ett starkt bevis på vårt grymma generationsöverskridande samarbetet. Detta hade aldrig varit möjligt utan alla härliga människor som varit med och lagat mat under året som gott.

Alla verksamheter har flutit på med succé, Skejten fortsatte under året inomhus vilket varit mycket uppskattat. Schacken har fått nya medlemmar och Junis har haft fullt hus både på lov samt under sina ordinarie verksamheter.

Popkollo är nu en stabil verksamhet inne i huset och till årsskiftet kommer även den spansk – svensktalade kulturföreningen ALAS börja hålla sina verksamheter i huset, vilket kommer att ske en gång i månaden. Denna förening har tidigare huserat på HGF:s lokal Slottsälven i närheten av Mariaplan. Vi hälsar dem extra varmt välkomna till vår härliga gemenskap.

Nya band och nya musiktalanger har intagit huset, allt i form av band till individer som utvecklar och breddar sig själva. En av våra talanger Pekka har släppt sin första musik video vilket är extra härligt, samt Alex Afshar film Human har producerats med hjälp av talanger i huset. Alla dessa kreativa uttryck hade inte varit möjliga om vi inte samlat kompetenta och driva människor under samma tak. Vi skapar tillsammans genom vår plattform en uttrycksfull och givande plattform, där ALLA är välkomna.

Upprustning och byte av möbler och diverse annan utrustning är i sitt slutskede. Vilket betyder att när många av er kommer tillbaka möts ny av mycket nyheter men samtidigt står vårt hus och dem flesta av oss kvar i verksamheterna som här bedrivs.

Majornas Samverkansförening har också blivit delägare till Sveriges FÖRSTA Leksaksbibliotek, som arbetar för giftfri, jämställd och jämlik leksaksmiljö idag och imorgon. Detta underbara projekt kommer att husera i Fixotekets lokaler vid Jaegerdorffsplatsen, och kommer öppna upp under början av nästa år. Vilket är extremt spännande och vi på MSF ser framemot detta härliga och utvecklande samarbete.

En annan förändring till år 2018, kommer bli att vi slutar med uthyrning för kalas i våra lokaler Aktivitetshuset och Mariaträffen. Istället ser vi till att fylla huset med flera föreningar och ser till att dessa tar större del av vårt gemensamma hus. Spelningar och andra happenings som är öppna verksamheter är däremot välkomna och högst uppskattade.

Som ni alla märker kommer det att bli en hel del nya saker i huset samtidigt som det gamla står stabilt och tryggt kvar i huset!

Med detta sagt vill vi på MSF önska er alla en varm och god jul samt ett gott nytt år och så ses vi år 2018.

Varma hälsningar
Verksamhetsansvarig och styrelsen

Comments are closed.