Rapport från Sommarpraktiken period 1

Sommarpraktikens första period är nu över och det har varit två intensiva och roliga veckor! I fredags avslutades det hela med aktiviteter, häng, grillning, utdelning av diplom och marängswiss!

Under två veckor har 20 åttondeklassare praktiserat i Majornas grönområden, en praktik som varvats med sociala aktiviteter, gemensamma måltider och kanotläger i Vättlefjäll. Varje ungdom har också en dag fått ingå i ett matlag och ansvara för dagens lunch. Vi har också haft besök från stadsdelens hälsopedagoger som höll i en ”värderingsdag” med fokus på viktiga frågor som rör droger, hälsa och självkänsla. Genom sommarpraktiken har ungdomarna fått sysselsätta sig och ingå i ett nytt socialt sammanhang under sommarlovet.

STORT TACK till alla våra sponsorer – SDN Majorna Linné,Hyresgästföreningen Västra Göteborg, Wallenstam AB, Bostadsbolaget,Familjebostäder i Göteborg AB, Hsb, Robert Dicksons Stiftelse och Svenska Kyrkan i Göteborg – Carl Johans församling – som tillsammans möjliggör sommarpraktiken 2016.

Det kanske allra största av tack går dock till alla fantastiska ungdomar som alla bidragit till att skapa fin stämning i gruppen och göra sommarpraktiken minnesvärd för alla, inte minst oss ledare.

I augusti är det dags igen, då med nya ungdomar men med samma grymma upplägg! Vi ses!

/ Praktikhandledarna Greta, Oskar, Elin och Amanda

praktik praktik2 rast verdering vättlefjäll

Comments are closed.