Årets sommarverksamhet!

I över tio år har MSF arrangerat sommarverksamheten för ungdomar boende i Majorna – Linné. Under två blöta men även soliga veckor i juni och juli har årets sommarverksamhet för åttondeklassare annordnats. Tjugo ungdomar med olika bakgrund har fått praktisera på bostadsbolag, krattat, målat, städat, sopat, pysslat och fejjat. Det har varit full rulle i det röda aktivitetshuset under dessa sommardagar. Förutom praktik har deltagarna lagat mat, spelat basket, skejtat, grillat, käkat glass och tårta, lekt massor med lekar, deltagit i en värderingsdag tillsammans med hälsopedagoger från stadsdelen samt åkt på kanotläger i Vättlefjäll.

Stina var samordnare och Hanne, Vanja, Oskar och Frida har varit ungdomsledare. Motivationen över praktiken har gått upp och ner men samtliga ungdomar har skrattat, skojjat och utvecklats både inom praktiken och som medmänniskor. Vi har jobbat extra på teman som sjävkänsla, respekt och ansvarstagande och kan summera veckorna som intensiva och mycket lyckade. Finalen i Vättlefjäll präglades av sommarens varmaste dagar ditintills och förutom några ettriga mygg och brist på mobilladdare i skogen klagades det inte mycket. Det blev bad, korvgrillning, lekar och alldeles för lite sömn.

Vi ledare tillsammans med Stina vill tacka samtliga finansiärer och hyresvärdar, tack till: Familjebosstäder, Bostadsbolaget, Wallenstam, Robert Dickssons stiftelse, Carl Johans Församling, Hyresgästföreningen, SDN Majorna – Linné och deras hälsopedagoger Carolina, Anna och Fredrik samt Frivilligcentralen Chapman. Ett lika stort tack till alla fantastiska ungdomar som deltog på verksamheten, vi är väldigt stolta över er!

unnamed-2 (1) basket

unnamed (2)

 

IMG_4851 basket IMG_4844 IMG_4852 IMG_4841 IMG_4842

Comments are closed.